تغذیهمناسبکودکان دردوران مدرسه درجهت ایجادعــادات غذایی مناســب درابتدای زندگی کودک نه تنها رشدوتکامل فیزیکی وی رابهبودمی بخشد، بلکه محیط مساعدی راجهت ســلامت مطلوب دهــان فراهم می سازد. حلالیت یاچسبندگی غذاها جزء عوامل مهم ایجادپوســیدگی دندانی در کودکان میباشند.

غذاهایی که برای مدت طولانی به دندان هــا وبافت های دهان میچسبند وبه کندی حل می شوند، بااحتمال بیشتری ایجادپوسیدگی می کنند، از این رو به والدین توصیه میشــود که بــرای میان وعده های غذایی کودک درمدرســه حتما از میوه های فیبردارمثل سیب وهویج استفاده کنند چون درساعات مدرسه دسترسی به مسواک وجودندارد و اســتفاده از این میوه ها، به عنوان پاک کننده طبیعی دهان، کمک کننده می باشد. استفاده از لقمه های خانگی نان وپنیر به عنوان میان وعده درزمان مدرسه برای پیشگیری از پوسیدگی های دندانی مؤثراست. بهتر اســت که از دادن غذاهای حاوی درصدبالای کربوهیدرات ونیز غذاهایی که به دندان های کودکان چسبیده و یا به کندی حل میشوند اجتناب ورزید. کودک درسنین مدرسه بایدحتما روزانه 3تا4 فنجان شیریا جانشین آن مثل دوغ، پنیر، کشک دریافت نماید.
این میزان، منجربه دریافت کلســیم کافی برای اســتحکام ورشداســتخوان ودندان کودکان خواهد گردید.مصرف آجیلهای کم نمک به عنوان میان وعده مدرسه نه تنها در پیشگیری از پوسیدگی مؤثراست، بلکه موادمغذی لازم از جمله اسیدهای چرب امگا3جهت رشــدعمومی کودک راتأمین میکند.بایدبه کودک آموزش دادکه چنانچه در مدرسه از کیک، شیرکاکائو، یاتنقلات چسبنده به دندان استفاده نموده اســت، پس از مصرف این مواد غذایی، دهان خود را با آب بشوید.
منبع : ماهنامه کودک